Home

Uj puskas stadion

Puskás Aréna-matek - hány fős az Aréna, mekkora a nézőszám, hányan férnek el a lelátón? Többen kérdeztétek a pontos számot, leírjuk. Minden stadionnak van egy teljes befogadóképessége (total capacity) , ami a maximális székszámot jelenti, amikor mindenhol, a kamerák és az újságírók helyén is nézők ülnek Megnyílt az új Puskás Aréna, az ország legnagyobb sportlétesítménye. Két és fél év alatt épült fel és megfelel a mai kor minden követelményének. Több mint 67.. Az új Puskás Aréna megőrizte a Népstadion meghatározó stílusjegyeit.A százszázalékban magyar tervezésű és építésű, fedett lelátós aréna mindenben megfelel a.

Ilyen lesz az új Puskás Ferenc Stadion | Eco

Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna: képek, adatok ..

Megnyílt az új Puskás Aréna - YouTub

Skardelli György, Ybl Miklós-díjas építész, az új Puskás Ferenc Stadion vezető tervezője volt a Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége.A tervezési folyamatok mellett arról is beszélt, hogy mind a 67 215 székből a teljes küzdőteret lehet látni olyan feltételek mellett, ahogyan azt az UEFA és a FIFA előírja Egy érdekes cikk a nemzeti stadion lehetséges helyszíneinek és terveinek lajstromával, mely tartalmazza a tervezők nevét, a tervek elkészítésének idejét és a kiszemelt helyszín megnevezését, valamint a nevesebb személyiségek rövid életzrajzát.Az 53(!) tervet átölelő lista Lauber Dezső és Hajós Alfréd 1913-ban kelt, a Vérmezőre, ill. a régi lóversenytérre. Puskás Aréna is a football stadium in the 14th district (Zugló) of Budapest, Hungary. The stadium's construction started in 2017 and was finished before the end of 2019. It is an all-seater with a capacity of 67,215. The Hungarian Football Federation meets all UEFA and FIFA stadium requirement A mérkőzésről. A teljesen újjáépített Puskás Aréna igazán méltó mérkőzéssel nyitja meg kapuit a szurkolók előtt: a november 15-én, 19.00 órakor, Uruguay legjobbjai ellen játszott első meccs egyben Gera Zoltán, 97-szeres válogatott játékos, az U21-es válogatott szövetségi edzőjének, Marco Rossi segítőjének búcsúmérkőzését is jelenti Vereséggel avatta fel a válogatott az új Puskás Arénát. Péntek este hivatalosan is felavatták a 2016-ban lebontott Népstadion helyén épült új óriásstadiont, a Puskás Ferenc Arénát. Uruguay volt a vendég Magyarország, és az egész közép-kelet-európai régió legnagyobb és legdrágább stadionjában, amely 67 ezer néző.

Kiemelt kép: Budapest, 2019. november 8.A 68 ezer nézőt befogadó új Puskás Ferenc Stadion esti kivilágításban. 2019 november 15.-én este Magyarország - Uruguay mérkőzéssel és Gera búcsúztatásával nyitja kapuit a Puskás Aréna A Puskás Ferenc Stadion (2002-ig Népstadion) egy 68 976 férőhelyes, sport- illetve zenei rendezvények lebonyolítására alkalmas létesítmény volt, a magyar labdarúgó-válogatott elsődleges hazai pályája lebontásáig. A lebontott stadion helyén épült meg az új Puskás Aréna, amelyben 2019. november 15-én volt az első labdarúgó mérkőzés Brutális mennyiségű anyagot dolgoznak fel az építkezésen. - A stadion teljes költsége 150 milliárd forint, s az olcsóbb ajánlatot adó kivitelező nyerte el a megbízást - árulta el Fürjes, aki hozzátette, hogy a régi stadion szellemét igyekeztek megőrizni. - A toronyépület teljes egészében megmarad, s a tartópilonok, bár újak, a régiekre emlékeztetnek Szoboszlai és Dzusdzsák is nagyon várja az új Puskás Stadion első meccsét. Hétfőn délelőtt az új Puskás Ferenc Stadionban bemutatták a magyar labdarúgó-válogatott vadonatúj hazai szerelését. Az ünnepélyes bemutató után Marco Rossi szövetségi kapitány, a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs és a magyar csapat legnagyobb. 5. 2021. máj. 5. Közel négy Hősök terének megfelelő nagyságú területen, százezer négyzetméteren született újjá a Puskás Arénával szomszédos placc, ahol most már hatalmas zöldterületek, játszóterek, sétányok, szökőkút, rekortán futókör és sportpálya várja a lazítani és kikapcsolódni vágyókat. A több mint.

Drónvideón az új Puskás Aréna - YouTub

Budapest — A világ egyik legszebb futballstadionjának emlékezetes megnyitó dukál. Sztárválogatottal vagy a régi időket idéző NB I-es kettős rangadóval avathatják fel az épülő Puskás Arénát - erről Csányi Sándor (66), a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke beszélt a nemzeti válogatott hazai pályájaként szolgáló stadion sajtóbejárásán Több mint stadion - ez az új létesítmény mottója.A multifunkcionális sportközpont ugyanis alkalmas lesz a legrangosabb nemzetközi labdarúgó-mérkőzések megrendezésére (ekkor 68 ezer fő a befogadóképesség, közte 2700 VIP-vendég), emellett biztosítja, hogy a legjobb magyar sportolók és utánpótláskorú fiatalok világszínvonalú körülmények között. Meglepő, kiknek hozott hasznot a Puskás stadion építése. Bontani, tervezni, ellenőrizni és építeni is kellett az új Puskás Ferenc stadiont, ahol pénteken lesz az első meccs. A költség mintegy 160 milliárd forint körül lehet. Odafigyeltek arra, hogy minden fillér jó helyre menjen: hazai milliárdosok és nemzetközi cégek is.

Ingatlan: Minden, amit az új Puskás Arénáról tudni érdemes

Új stadion épül Budapesten - megjelent a kivitelezési

Budapest, XIV

Ősszel elkezdődhet a Puskás Ferenc Stadion bontása, 2016-ban elindul az új létesítmény építése és legkésőbb 2019-re befejeződnek a munkálatok - mondta Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos. Az új létesítmény, amellett, hogy labdarúgó mérkőzéseket rendezhetnek majd benne, az ország. Gőzerővel épül az új Puskás I. rész. Date: 2018. 07. 05. Click on the image to download! Click on the image to start LOOP creation! A teljes hivatalos nevedet, amely általában családnévből és utónévből áll, egy államilag kibocsátott személyazonosító igazolvánnyal megegyezően Első ránézésre nehéz arra a kérdésre válaszolni, hogy drága vagy olcsó lesz-e az új Puskás Stadion a maga 143 milliárd forintos költségével. Ha abból indulunk ki, hogy ezt a pénzt sok minden másra akár hasznosabban is elkölthetné a magyar kormány, akkor valószínűleg drága a beruházás, azonban ha azt nézzük, hogy a régióban és Európában mennyiért épültek.

A futball mellett több mint húsz másik olimpiai sportágat is kiszolgál majd, valamint nagyszabású koncertek és egyéb rendezvények helyszíne lesz az újjáépített Puskás Ferenc Stadion, amelynek látványterveit csütörtökön mutatták be. Olyan világszínvonalú infrastruktúrát építünk, amely új lendületet adhat a magyar sportnak, és alkalmassá teszi Budapestet arra. A Villareal B csapatával játszott a Honvéd. Bozsik Péter labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, Bozsik Józsefnek, az Aranycsapat olimpiai bajnok játékosának a fia az elvágott nemzeti színű szalag darabját mutatja a Bozsik Aréna nyitóünnepségén és az azt követő, a spanyol Villarreal B labdarúgócsapata elleni avatómérkőzés. Description: Új Puskás Ferenc Stadion. New national stadium of Hungary is to be built within the bowl of existing Ferenc Puskas Stadium. With football-specific layout stands will have much smaller blueprint than the old ones, leaving much room for additional facilities, which would support the surrounding Olympic Centre and provide extra revenue possibilities Az új Puskás aréna az UEFA IV-es kategória követelményeinek megfelelően épült: labdarúgó-mérkőzésen 67 ezer, koncerten 78 ezer férőhely. 4 ezer fős VIP-terület, a bérlő igényének megfelelően, mobilfalakkal változtatható terekkel, a legkülönbözőbb rendezvények (konferencia, bankett, esküvő, kisebb koncert stb. A(z) Gőzerővel épül az új Puskás II. rész című videót videorovat nevű felhasználó töltötte fel a(z) hírek/politika kategóriába. Eddig 20769 alkalommal nézték meg

Nyilvánosak az új Puskás Ferenc Stadion látványtervei A csaknem 68 ezer néző befogadására alkalmas, legmagasabb nemzetközi besorolású Puskás Ferenc Stadion a labdarúgás mellett több mint 20 olimpiai sportágat is kiszolgál majd, valamint nagyszabású koncertek és egyéb kiemelt rendezvények helyszíne lesz Skardelli György, Ybl Miklós-díjas építész, az új Puskás Ferenc Stadion vezető tervezője volt a Sport TV vendégeként a régi Népstadionról, az új aréna tervezési folyamatairól, és arról is beszélt, hogy mind a 67 215 székből a teljes küzdőteret látni lehet majd olyan feltételek mellett, ahogyan azt az Európai-és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség előírja Épül az új Puskás-stadion. Épül az új Puskás-stadion. Épül az új Puskás-stadion. Épül az új Puskás-stadion. 0 / 0. Oszd meg Facebookon! Küldd el! 2018. 05. 18; Friss hírek. 22:30. Nem találja ki, kivel fakadt dalra Schmuck Andor! 22:15. Benedek Tibor emlékéért is küzd a vízilabda-válogatottunk az olimpián. A Puskás Aréna közvetlen környékéről Skardelli György azt mondta, az egységes egésszé formálható, a mindennapok sportközpontjává tehető. Egykor sokan futottak a dromosz körül, ahol egy futókör volt található. Mint fogalmazott, amikor csak lehetősége volt, azt hangoztatta, hogy vissza kell állítani azt a.

Die Puskás Aréna ist ein Fußballstadion im XIV. Bezirk der ungarischen Hauptstadt Budapest.Es entstand auf dem Grund des Puskás Ferenc Stadions von 1953, benannt nach der ungarischen Fußball-Legende Ferenc Puskás (1927-2006), das 2016 abgerissen wurde. Das neue Nationalstadion mit 67.155 Sitzplätzen beherbergt u. a. die Heimspiele der ungarischen Fußballnationalmannschaft Új Puskás Ferenc Stadion: Bemutatták a látványterveket (képek) A futball mellett több mint húsz másik olimpiai sportágat is kiszolgál majd, valamint nagyszabású koncertek és egyéb rendezvények helyszíne lesz az újjáépített Puskás Ferenc Stadion, amelynek látványterveit csütörtökön mutatták be Harmincötmilliárd forintról indult, ma meg örülhetünk, ha százkilencvenből megússzuk. Eredetileg húsz sportág otthona lett volna, de ebből mára csak egy maradt: a labdarúgás. Igen, az új Puskás Ferenc Stadionról van szó, amelynek a tervek szerint egy év múlva kell elkészülnie - szó szerint bármi áron A szerkezetkész épületben az épületgépészeti feladatok elvégzése döntően a 2019-es évben történik meg. A stadion hivatalos átadását 2019 novemberére ütemezik, az aréna a 2020-as összeurópai foci-Eb egyik helyszíne lesz, négy mérkőzést - három csoportmecset és egy nyolcaddöntőt - lebonyolítva Megnyílt az új Puskás Ferenc Stadion, az ország legnagyobb sportlétesítménye. Két és fél év alatt épült fel és megfelel a mai kor minden követelményének. Több mint 67 ezer ülőhely van benne, de koncertek esetén akár nyolcvanezer embert is be tud majd fogadni. Fürjes Balázs fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a Puskás.

Index - Futball - Futball - Az új Puskás-stadion: 200

  1. Puskás Aréna, Budapest. 32 094 ember kedveli · 408 ember beszél erről · 47 559 ember járt már itt. Multifunkciós létesítmény, a magyar labdarúgó-válogatott otthona, a 2021-es labdarúgó..
  2. den követelményének. Több
  3. A tavaly novemberben átadott Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év stadionja címről döntő szavazást. A futballarénákkal foglalkozó stadiumdb.com honlap által meghirdetett verseny kiírása alapján 19 ország létesítményei közül választhatták ki az öt legjobbat a szavazók

A mai napon, 2019. november 15-én, a Magyarország-Uruguay válogatott labdarúró mérkőzéssel hivatalosan is átadásra kerülő új Puskás Ferenc Stadion több mint 67 ezer férőhellyel várja a futballrajongókat a hivatalos megnyitó mérkőzésre. És ugyanennyi férőhellyel várják majd a szurkolókat az elkövetkező focimeccsekre is A Puskás Aréna építészeti megformálása, látványa felidézi az egykori Népstadiont. A karakteres pilonoknak és az azokat borító betonrácsoknak köszönhetően az újban látjuk a régit. És a régi itt is van velünk: a Népstadion elbontott betonját beépítettük a Puskás Aréna alapszerkezetébe és falaiba

Így rajzolta át az új Puskás Stadion Budapest látképét - kepe

  1. A Puskás Aréna Közép-Európa legnagyobb befogadóképességű, sport- és zenei rendezvények, nemzetközi konferenciák lebonyolítására egyaránt alkalmas létesítménye, a magyar labdarúgó-válogatott elsődleges hazai pályája. Elődje a Puskás Ferenc Stadion (2002-ig Népstadion) volt, mely nevét szintén a világszerte ismert.
  2. Puskás ferenc stadion parkolás. Budapest 14. kerületben 2-es metró (M2) Puskás Ferenc Stadion megálló közeli parkolók, parkolóházak, mélygarázsok listáj Olvasom az aggodalmakat, hogy a 68 ezres Puskás Ferenc Arénához milyen kevés parkoló épült és a szurkolók nem tudnak Közzétette: Vitézy Dávid - 2019. november 13., szerda A belépők a jegyértékesítés első.
  3. Puskás Aréna: vezetett túrán tekinthető meg a stadion. Szóljon hozzá! Még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első! Vezetett túrán biztosítanak lehetőséget a nagyközönségnek a Puskás Aréna megtekintésére június 22-én, a Múzeumok éjszakáján. Hirdetés. A csoportok 18 és 21 óra között, félórás bontásban.
  4. Lázár János pókerarccal mondta be a kormányinfón, hogy az új Puskás Stadion bruttó 190 milliárd forintba kerül majd. Ez az az új nemzeti stadion, amit egy 2011-es kormányhatározat alapozott meg. Eleinte 70-90 milliárdot emlegetettek költségként. Aztán a 2014-es, hivatalosan bejelentett tervek már 90-100 milliárdról.

A KKBK arról tájékoztatott, hogy a nyílt, nemzetközi, az európai uniós értékhatárt elérő közbeszerzési eljárásban két ajánlat érkezett és az olcsóbb győzött, melynek alapján a stadion ára nettó 142,85 milliárd forint, ami európai viszonylatban átlagosnak tekinthető a stadion maximális befogadó képessége 67 155 fő sky boxok száma 80 db parkolók száma 556 db 276 kerekes székes néző + 276 kísérővel 3 szintes lelátó (nézőtér) a nézőtér alapterülete 36374 m² nagy (112 m²) kivetítők száma 4 db képernyők száma 480 db felvonók száma 27 db a WC száma 974 db a mosdók száma 714 d Elvileg az aréna 2019-ben így fog kinézni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által közreadott, a Közti Zrt., Középülettervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság látványtervén az új Puskás Ferenc Stadion látható A végső döntés értelmében a stadion a stadionban koncepció szerint épül meg az új Puskás, amely a világon egyedülálló épület lesz. Vígh László elárulta, hogy két helyen már próbálták ezt a konstrukciót, de ott a régi és az új falak közötti teret nem tudták megtölteni tartalommal Puskás Aréna Budapest. A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsát ki a megújult Puskás Aréna tiszteletére. A sorszámozott alkalmi bélyegblokk Hefelle Glória grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 50.000 példányban. Az újdonság 2020. november 20-án kerül forgalomba, a megjelenés napjától.

Puskás Aréna - Wikipédi

Péntek délután 65 ezer ember követi a helyszínen az új Puskás Aréna nyitómérkőzését. Ezért külön cikkben gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat: hogyan érdemes érkezni, hol lehet parkolni, ha mégis autóval jönne valaki, hol kell leszállni a tömegközlekedésről az egyes bejáratokhoz, mit lehet bevinni, hová lehet menni, ha problémás jegyhelyzet adódik. puskás stadion. 2019. november 16. Ha a Puskás valóban XXI. századi intézmény, hol maradt belőle a közönségszórakoztató showbiznisz? Egy falunapon több a program, mint amivel az elmúlt 100 év legnagyobb építkezését ünnepelték. Uj Péter sport 2019. november 15., péntek 18:18 109 0. 2019. november 13. Így rajzolta át.

A Puskás Stadion árának kétharmada is elég a világszínvonalú csapat terveire. Real Madrid Puskás Stadion. Sport. 2017. december 16. 2017.12.16. 14:07. Leekens álma - Megtelik majd az új Puskás-stadio OTP Bank Liga NB I. 4. forduló - MLSZ adatban A november 15-én 19 órakor kezdődő mérkőzésre pénteken 10 órakor indult a belépők értékesítése. Hétfőig csak a Szurkolói Klub (SZK) tagjai vásárolhatnak jegyeket, ők viszont a jelek szerint nem vesztegetik az idejüket, délutánra - a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Facebook-bejegyzése alapján - már 25 ezer belépő talált gazdára

Válogatott Stadion linkek, ajánlók, leírások - Stadion témában minden! Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőktől - Neked!.. Az Alstom hivatalosan is átadta az első metrószerelvényt Budapest Főváros Önkormányzatának. A jelenleg futó orosz szerelvényeket levál 2021-08-24 16:18 d.gergo realmadrid.com. Fede Valverde új szerződést kapott Hivatalos bejelentés. A Real Madrid hivatalos közleményben tájékoztatja a nagyérdeműt, hogy a klub 2027-ig szóló megállapodást kötött a csapat uruguayi középpályásával. Valverde így két évvel meghosszabbította eredetileg 2025-ben lejáró. Az új budapesti stadion a leghíresebb magyar játékosról kapta a nevét. 2016-ban kezdték el építeni, és 2019-ben fogják átadni. Az új stadion megépítéséhez le kellett bontani a régi Puskás Ferenc Stadiont, vagy régi nevén Népstadiont, amelyet 1953-ban nyitottak meg

Új Puskás Aréna - Home Faceboo

A 65 ezer férőhelyesre tervezett stadion projektje. 2016 februárban indult a bontási munkákkal,; 2017-ben lezárultak a cölöpözési munkálatai, és elkezdődött a szerkezetépítés, melynek feladait a West Hungária Bau Kft. és az Épkar Zrt. oldotta meg,; és amelyről ebben az interjúban adtunk részletes képet Minden, amit a Puskás Aréna építéséről tudni lehet. Elemzések 2019. nov. 15.Tar Gábor. Az új Puskás Ferenc Stadion építésének monumentális jellegéről mindent elmond, hogy a minél gördülékenyebb kivitelezés érdekében két betongyárat is létesítettek az épülőn stadion területén, illetve volt olyan időszak, amikor. Csányi Sándor szerint az új Puskás Európa egyik legszebb stadionja lehet . Az MLSZ elnöke szerint a sport mellett kulturális élményt is adhat, bármilyen nagy rendezvényre alkalmas, mert kiváló az akusztikája. Ezt ne hagyja ki! Egyetért a baloldal: az autókat ki kell szorítani a fővárosból. 2017 februárjában kezdődött az új Puskás Aréna építése. Az elődje, a Népstadion, illetve a régi Puskás 1953 és 2016 között több száz sporteseménynek, illetve kulturális rendezvénynek adott otthont, de 60 év alatt leromlott az állapota, így már aktuális volt egy új, fedett lelátós aréna építése, ami mindenben megfelel a modern kor követelményeinek A Puskás Ferenc Stadion (2002-ig Népstadion) egy 68 976 férőhelyes, számos sport- illetve zenei rendezvény megrendezésére alkalmas létesítmény, a magyar labdarúgó-válogatott elsődleges hazai pályája. Már 1896-ban megszületett egy nagy budapesti stadion elképzelése, amikor felmerült, hogy az első újkori olimpia a magyar.

A Chelsea stadionja nettó 179 milliárd forintból épül, míg a Puskás Stadion nettó 142,85 milliárd forintból. A londoni topcsapat új létesítménye 60 ezer, míg a Puskás Stadion 67 ezer férőhelyes lesz. A Chelsea új sportlétesítményének egy székre jutó költsége 3 millió forint. Ezzel szemben az új Puskás Stadionnál. Fürjes Balázs, a Puskás Aréna építését is felügyelő, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár volt a vendége az M4 Sport Góóól 2 c. műsorának, ahol a november 15-i, Uruguay elleni nyitómeccs mellett szóba került az új nemzeti stadion építésének és fenntartásának a költsége is VIP CLUB. A VIP Club a Puskás Aréna második rendezvényterme, mely az épület nyugati oldalán helyezkedik el megközelítőleg 1.800 m2 összterületével kiváló helyszínt biztosít konferenciák és kiemelt fontosságú események lebonyolítására. Befogadóképessége 400 - 1200 főig terjed a terem berendezésétől függően A stadion időközben a legkülönfélébb rendezvényeknek (sportversenyek, koncertek, ifjúsági megmozdulások, színész-újságíró mérkőzések, utcai futóversenyek, kutyakiállítások, jótékonysági rendezvények) adott otthont. 2002 óta Puskás Ferenc nevét viseli Bemutatták az új Puskás Ferenc Stadion látványterveit - videóval. 2014. július 31. 13:37. Nyomtatás. A futball mellett több mint húsz másik olimpiai sportágat is kiszolgál majd, valamint nagyszabású koncertek és egyéb rendezvények helyszíne lesz az újjáépített Puskás Ferenc Stadion, amelynek látványterveit.

Ilyen lesz a Budapesti Atlétikai Stadion | Magyar Építők

Minden helyről lehet látni a pályát az új Puskás

Ilyen lesz az új Puskás Ferenc Stadion. Szerző: A Szerk. A foci mellett több mint húsz másik, olimpiai sportágat is kiszolgál, és nagyszabású koncerteknek is helyet ad majd az újjáépülő Puskás Ferenc Stadion. Olyan világszínvonalú infrastruktúrát építünk, amely új lendületet adhat a magyar sportnak, és alkalmassá. Sajtótájékoztató keretében bemutatták az új Puskás-stadion látványterveit. Az új Puskás Ferenc Stadion a világon is különlegesnek számító eljárással épül meg. A 68 ezer férőhelyes multifunkcionális létesítmény több mint 20 sportágat szolgál majd ki, vagyis sokkal több lesz egy korszerű labdarúgó-stadionnál

ÖFB träumt vom Fußballtempel - sportBudapest, XIV

Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion: képek, adatok ..

Puskás Aréna. Ma nyílt meg az új park a Puskás Aréna mellett. A 100 ezer négyzetméteres területen minden generáció talál kikapcsolódási lehetőségeket. Játszótér, futókör, mászópark, edzőpark és gördeszkás park; ez csak pár a sok új lehetőség közül. A helyszínen koncerteket is lehet majd szervezni. A parkot. Bevallom őszintén, mikor 2014-ben megláttam az új nemzeti stadionunk terveit, egyszerűen le voltam nyűgözve. No nem csak azért, mert a régi már olyan rossz állapotban volt, hogy simán be lehetett dobálni a lelátót a pályára betondarabonként, ha nem úgy ment a csapatnak, hanem mert olyan multifunkciós sportkomplexumot láttam a terveken, amit nem sok helyen máshol

Puskás Aréna - Wikipedi

Az aréna szerkezetét 38 darab, 40 méter magas pilon adja, ami merőben hasonlít a korábbi Népstadion, majd Puskás Ferenc Stadion szerkezetéhez. A stadion 50 méter magas, 316 méter hosszúságú és bruttó 208 ezer négyzetméteres alapterületen fekszik Addig pedig, aki szeretne kicsit belekóstolni a leendő stadion hangulatába, az Olimpiai Múzeum felső szintjén nyílt ingyenes ideiglenes látogatóközpontban nézzen szét. Bár valószínűleg a fiatalabb korosztályt jobban lekötik a különböző focis játékok, VR szemüvegek vagy éppen a guitar hero, de felnőttként is érdekes volt az építkezésre irányított távcsövekkel. (a különbség a stadion büfé és vizesblokk elszívásaiból adódik); és füstmentesítést JET ventilátorok és elszívó ventilátorok segítségével oldjuk meg. Mozgatott légmennyiség összesen: 300.000m3/h Főbbjellemzők: 2021.04.26. 3 Puskás Ferenc Stadion, az új Nemzeti Stadion

Az stadion területére a Dózsa György út felől két (III. és VI.), a Stefánia út felől három (X., XI. és XIII.) bejáraton lehet belépni. A bejáratoknál minden esetben vizuális jegyellenőrzés történik, ezért kérjük a szurkolókat, hogy készítsék elő érvényes jegyüket , ezzel is meggyorsítva a bejutást a stadionkertbe Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos állítja, európai viszonylatban nem számít drágának a 190 milliárdból felépülő új Puskás-stadion Az új Puskás Ferenc Stadion építése Magyarország egyik legnagyobb költségvetésű építési projektje, amelyen hozzávetőlegesen 15 ezer fő dolgozott. Az építkezés 2017 tavaszán indult el, és a 2020-as Labdarugó Európa Bajnokság egyik színhelye lesz