Home

Nigéria gazdasága

Nigéria - Wikipédi

Rekordköltségvetést fogadtak el 2021-re a legnagyobb

  1. Betiltották a bitcoint, azonnal a világ második legnagyobb piacává váltak - Nigériában hiába tiltják, mégis a második legnagyobb bitcoin-piac a világon
  2. Nigéria azt sem tudja, mennyi olajat termel, de szerintük 17 milliárd dollárnyit valakik elloptak - Nagyon kell a pénz, be is perelik a külföldi cégeket
  3. A bobozás új színfoltja Egy nigériai csaló pénzét mosta tisztára öt magyar - 24.hu Itthon: Elraboltak egy magyart Nigéria partjainál - HVG.hu Kalózok raboltak el egy magyar állampolgárt Nigéria partjainál Nigéria a kalózok új fellegvára - Magyar Nemzet Nigéria kétgólos hátrányból fordított, Messi nélkül szenvedtek az argentinok Nigéria miatt drágul az olaj.

Nigéria | Betűrendes mutató A-Z az euronews által publikált összes témára - nemzetközi hírek, gazdaság, politika, tudomány, kultúra és szabadid Afrika gazdasága. A világ egyik legjobb adottságokkal rendelkező országa. Igen komoly mennyiségben rejt mélye a legkeresettebb ásványokból, jelentős mennyiségben, így arany-, platina-, króm-, és vanádium bányászatban az első, ékszergyémánt-bányászatban a második a világon. Éghajlata változatos, mediterrántól a.

És akkor korrupcióban elértük Nigériát, de nem állunk meg. Tetszett a cikk? A korrupció a gazdasági élet szerves része lett, a versenyképességünk pedig már a Mol vezére szerint sem jó. Míg Izlandon törvénybe iktatnák a nemek közötti fizetési egyenlőséget, nálunk még szexista viccek trollkodnak a majonézes flakonokon Nigéria gyarmat kormányzója). Nigéria Afrika legnépesebb és a világ 8. legnépesebb országa, melyet a Next 11 országok között tartanak számon és tagja Brit Nemzetközösségnek. Gazdasága egyike a világ leggyorsabb növekedési ütemét pro-dukáló nemzetgazdaságának, ezt támasztjá Megérkezett a Guineai-öbölbe az első, tartósan Afrikába vezényelt amerikai hadihajó, a mobil haditengerészeti támaszpontként üzemelő USS Hershel Woody Williams Lagosba, Nigéria kereskedelmi fővárosába, az Egyesült Államok kormányának a guineai-öbölbeli kalózkodás elleni küzdelemhez nyújtott támogatásának részeként - tudta meg a gCaptain szakportál Nigéria nemigen tekinthető hozzánk képest sem túl gazdag országnak. Afrika legnépesebb, 175 millió lakosú államában általános probléma az energiaszegénység, (hogy a nyugati civilizáció egészét tiltó Boko Haram radikálisai miatt a felszín alatt parázsló iszlamista problémát épp csak megemlítsük)

Nigéria - Országok - Afrika Tanulmányok Főoldal

  1. den esetben érezhetőek az öreg kontinensen, ettől függetlenül. bitcoinbazis.hu 5 hónapja
  2. Egy nigériai csaló pénzét mosta tisztára öt magyar. 2019. 11. 14. 09:41. Pénzmosás miatt emeltek vádat egy hódmezővásárhelyi férfi és négy társa ellen, akik nigériai megbízójuknak külföldi cégektől kicsalt összegek eltüntetéséhez nyújtottak segítséget - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség.
  3. dig feltámadt. Bárhogy is, az al-Kaida és az ISIS.

Etiópia, 1936-ig: Abesszínia Kelet-Afrika egyik állama, Afrika szarvánál található. Gazdasága nemrégiben nagyarányú növekedésnek indult, ennek ellenére még mindig egyike Földünk legszegényebb országainak. Neve a görög Αιθιοπία (Aithiopia) latinosított változata (Aethiopia, Ethiopia), amely a görög Αιθίοψ (Aithiopsz) összetett szóból származik. Aba (Nigéria) Nigéria. Nyelv. Lap figyelése. Szerkesztés. Ez a szócikk a nigériai városról szól. Hasonló címmel lásd még: Aba (egyértelműsítő lap). Aba iparváros Nigériában, a Niger folyótól keletre fekvő Abia szövetségi állam székhelye. Gazdasága gyorsan növekszik, ez annak is köszönhető, hogy sok nagy állami. A szomszédos Nigéria is igyekszik lépést tartani Ghánával. A legfrissebb jelentésekből kiderült, hogy az ország, amely Afrika legnagyobb gazdasága, a digitális naira-t kritikus nemzeti infrastruktúrának fogja minősíteni. Korábbi cikkünkben már lehoztuk, hogy Nigéria még ez év végéig szeretné befejezni saját CBDC.

Tovább szegényednek a nigériaiak, mert a gazdaság

Az azonban biztosnak látszik, hogy a kereskedelmi tengerhajózásban egyes régiókban rövid távon nem növeli a kockázatokat a vírus terjedése, ám hosszabb távon a kalózkodás felerősödésére lehet számítani. címkék: Nigéria. Malaka-szoros. biztonság. járvány. tenger. gazdaság. kalózkodás Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak

Többeket megöltek és elhurcoltak Nigéria északnyugati részén. 888.hu, MTI. 2021.08.23. 21:45. Négy embert megöltek és ötvenet elhurcoltak fegyveres támadók a Nigéria északnyugati részén található Zamfara állam egyik településéről - közölte hétfőn a nyugat-afrikai állam rendőrsége. Mohammad Shehu, a zamfarai. Gazdaság 2019.07.30, 13:20 Kína bejelentette, hogy a gyártó vállalat elkészült azzal a desztillációs toronnyal, melynek megkerülhetetlen szerep jut a nyers kőolaj alkotórészeire való bontásában a finomítási folyamat során Összeomolhat Nigéria olajkivitele Infostart 2006. január 16. 15:34 A nigériai olajexport teljes megbénításával fenyegetőzik az a fegyveres csoport, amely az elmúlt napokban több támadást követett el olajtársaságok helyi létesítményei és alkalmazottai ellen Mike Eze-Nwalie Nwogu, azaz közismertebb nevén Nigéria hercege vagy Pretty Mike népszerű figurának számít Nigériában. A 30-as évei végén járó szórakozóhely-tulajdonos playboy minden alkalmat megragad, hogy magára irányítsa az emberek figyelmét Gazdaság. Általános adatok. Nigéria északi részen él a hausza és a fulbe nép, amelyek tagjai nomád pásztorkodó életmódot folytatnak. A többi nép főként növénytermesztéssel foglalkozik, különösen az ország középső, illetve déli részei állnak mezőgazdasági művelés alatt. Az ország lakosságának 40%-a földműveléssel foglalkozik, alacsony a technológiai.

Nigéria egyre inkább Afrika növekedési motorjaként tűnik ki, a gyorsan népesedő ország egyre fontosabb szerepet játszik az európai autóiparban is. 2018.04.09 Olvasási idő: Magyar gazdaság Nemzetközi gazdaság Cégvilág Pénz- és Tőkepiac Közélet Vélemény VG+ Nigéria a rangsorban az országok e mutató nem a legrosszabb helyzetben. Így 2015-től az egy főre jutó GDP körülbelül 900 dollár. Az afrikai országok esetében ez elég magas. Érdemes emlékeztetni arra, hogy az állami gazdaság az olajiparon alapul (Nigéria az egyik vezető az afrikai olajtermelésben) Nigéria bemutatja, milyen az, amikor egy állam megbukik. világ. Radar360: Hasít a gazdaság, a Kúrián támadják a népszavazást Radar 360. 2021.08.18. 05:46 1 perc. Újabb Afganisztánban ragadt magyarok jelentkeztek, szexuális zaklatással vádolja egy nő Bob Dylant. A hvg360 reggeli hírösszefoglalója

Bitcoin: Alapvetően Nigéria eléggé távol van Európától, így az ottani események hatásai nem minden esetben érezhetőek az öreg kontinensen, ettől függetlenü Afrika gazdasága 2021-ben. 2021. február 08. 11:30 - Oshumare. A szubszaharai Afrikában mérsékelt, de pozitív, 2,7% -os növekedés várható az idén, ez végre fellendülésnek számít 2020-hoz képest, amikor a térségben a gazdasági tevékenységek a becslések szerint 3,7%-kal estek vissza - az elmúlt 25 év első recessziójaként A kitettséget továbbá befolyásolta az is, hogy az adott állam gazdasága milyen mértékben támaszkodik a nem megújuló energiahordozók kitermelésére és értékesítésére. Ilyen tekintetben a legrosszabb helyzetben Irak, Venezuela, illetve Líbia és Nigéria áll

Konzuli Szolgála

Nigéria - Gazdasá

Gazdaság; Könnyű. Egyperces Nigéria . Benini bronzok . Ellentétek nehezítik Afrika leghíresebb műkincseinek hazatérését . dráma / 3 napja . Utat torlaszoltak el fegyveresek Nigériában, hogy embereket raboljanak el . Az útonállók akcióját megzavarták a rendőrök, miután segélykérő telefonhívást kaptak.. Emellett feltárják a regionálisan jelentős hatalmak (többek között Nigéria, Dél-Afrikai Köztársaság, Ausztrália) vagy országcsoportok (ASEAN, Andok-csoport, Közép-Ázsia) gazdasági állapotát és a bennük rejlő lehetőségeket is. A világgazdasági ismeretek alapján a kötet záróakkordja egy külgazdasági stratégiai. Nigéria, hivatalosan a Nigériai Szövetségi Köztársaság egy nyugat-afrikai ország, amely a legnépesebb állam Afrikában. 1991-óta a főváros az ország közepén fekvő Abuja, korábban a kormány és a partmenti Lagosban székelt. Nigéria számos nemzetközi szervezeteknek a tagja, többek között az ENSZ-nek, a Nemzetközösségnek, az OPEC-nak, az Afrikai Unió-nak és a NEPAD-nak A 2050-ig tartó időszakban folytatódni fog a világgazdasági erőeltolódás a fejlett gazdaságok felől a feltörekvő gazdaságok irányába. A feltörekvő gazdaságok hosszú távon tovább növelik részesedésüket a globális GDP-ben, néhány gazdaság közelmúltbeli vegyes teljesítménye ellenére is Bő 30 év múlva már 10 milliárd ember lesz a Földön. 2017. 06. 22. 12:41. Hét éven belül India lesz a világ legnépesebb országa, megelőzi Kínát, Nigéria pedig 2050-re a harmadik helyre kapaszkodik fel, maga mögött hagyva az Egyesült Államokat - áll az ENSZ legfrissebb jelentésében, amely szerint a világ lakossága az.

Afrika felé fordul az európai országok figyelme

Index - Gazdaság - Betiltották a bitcoint, azonnal a világ

Index - Gazdaság - Nigéria azt sem tudja, mennyi olajat

Egy nigériai bíróság 2010-ben 41,36 millió dollárnak megfelelő összegű bírságot szabott ki a Shellre, de a vállalat számos fellebbezést indított az ítélet ellen. Az ügy már 1991 óta húzódik, amikor a nigériai Ejama-Ebubu közösség feljelentette az olajtársaságot a 70-es évek elején történt szennyezés miatt Gazdaság. Megszorult, a Ferrarit becsapta a zaciba . Ma debütál a TOP 100 . 11 éve . Kisebb gazdasági visszaeséssel számol a kormány Többeket megöltek és elhurcoltak Nigéria északnyugati részén. 888 mostanában. Legolvasottabb. 1. Kigyulladt egy épület Miskolcon, a tűzoltók nagy erőkkel oltják - Frissítve!.

Nigéria lap - Megbízható válaszok profiktó

Nigéria . Terrorizmus / 5 órája . Több mint száz szélsőségessel végzett a nigériai hadsereg . Néhány hete a szélsőségesek lelőtték a légierő egyik harci repülőjét. Összehangolt műveletek / 1 hete Gazdaság; Könnyű. Egyperces. A több NBA-játékossal felálló Nigéria győzelme különösen annak fényében meglepő, hogy a 2012-es olimpián még 83 (!) ponttal kapott ki a Team USA-tól (156-73). A Gregg Popovich által irányított amerikai együttes kezdőcsapatában olyan sztárok kaptak helyet, mint Kevin Durant , Damian Lillard vagy Jayson Tatum

Nigéria euronews - nemzetközi hírek : Nigéri

Angol siker Nigéria ellen Infostart / MTI 2018. június 2. 20:42 Az angol labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Nigéria csapatát a londoni Wembley Stadionban rendezett szombati felkészülési mérkőzésen György László: A jelen beruházása, az a jövő növekedése. Újra a válság előtti szint fölött a magyar gazdaság teljesítménye. Mit kezd a kormány a bombameglepetéssel? A Magyarország élőben vendége volt György László gazdaságstratégiáért felelős államtitkár egyetemi.h Gyászoló család. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy IZSÓ MIHÁLY régi TÁÉV, volt FŰSZÉRT dolgozó szekszárdi lakos 77 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni végső nyugalomra helyezése 2021. július 15-én, csütörtökön, 11 órakor lesz a szekszárdi alsóvárosi temetőben

Afrika kialakulása és gazdaság

Molnár István posztumusz Kossuth-díjas magyar koreográfus, táncművész, néptánckutató. 1941 és 1944 között Erdélyben és Magyarországon gyűjtött néptáncokat, amiket filmszalagra rögzített Marton Istvánnét, a Szent László Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusát díjazták. Ezt ne hagyja ki! Saját pénzügyeiket sem intézik törvényesen a baloldali pártok Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként az Emberi Erőforrások minisztere, Kásler Miklós oklevelét vehette. Varga Mihály szerint a tények azt mutatják, hogy a válságkezelés terén az uniónak nem sikerült ledolgoznia hátrányát az USA-val szemben, sem a beavatkozások gyorsaságát, sem a méretét, sem a támogató szabályozási környezet kialakítását nézve. A tárcavezető írásában emlékeztetett arra, hogy a bürokratikus uniós intézményrendszer nehézkessé teszi a. Nigéria északnyugati és középső régióit évek óta terrorizálják a bűnözői bandák, akik állatokat lopnak, falvakat támadnak meg, gyilkolnak, fosztogatnak és embereket rabolnak váltságdíjért - írja az MTI. Ezek a bandák nemrégiben iskolákat vettek célba, ahol diákokat raboltak el, hogy pénzt zsaroljanak ki a szüleiktől Orgonát áldottak meg Furtán. Ezt ne hagyja ki! Saját pénzügyeiket sem intézik törvényesen a baloldali pártok. A kis bihari faluban is megemlékeztek állam­alapításunkról, az új kenyérről. Az egyházi ünnepség helyszíne a római katolikus templom volt, ahol a furtai Szent László római katolikus egyházközség ünnepi.

Gazdaság: És akkor korrupcióban elértük Nigériát, de nem

Nigeria is classified as a kevert gazdaság feltörekvő piaci. It has reached lower-middle-income status according to the Világbank , [146] with its abundant supply of natural resources, well-developed financial, legal, communications, transport sectors and stock exchange (the Nigériai tőzsde ), which is the second-largest in Africa Kalóztámadás Nigéria partjainál 2020. november 26. Kalózok támadták meg a MILANO 1 nevű, Saint Kitts és Nevis-i zászló alatt közlekedő teherhajót a Guineai-öbölben, Nigéria partjainál, és a hajó fedélzetére léptek - erről számolt be a tengeri biztonsággal foglalkozó Dryad Global nevű hírportál Nigéria központi bankja 2021 végére tervezi saját CBDC elindítását 10:01 | Kripto Akadémia - elindítás Nigéria Vérengzés történt egy nigériai kocsmában, tíz ember meghal

Az egykori benini királyi palotából származó műkincseket kap vissza Nigéria. A brit hadsereg 1897-ben lerohanta a királyság székhelyét, és mintegy négyezer bronz, rézötvözet és elefántcsont műtárgyat vittek magukkal. tragédia / 1 hónapja A nigériai hatóságok több mint 70 ember holttestét emelték ki, miután szerdán felborult egy túlterhelt hajó az északnyugati Kebbi államban - közölte egy állami szóvivő. Eddig hetvenhat holttestet sikerült kiemelni, míg 22 embert kimentettek, a búvárok pedig további holttestek után kutatnak - közölte pénteken. Temetése június 16-án, szerdán 15 órakor lesz a kaposvári Keleti temetőben. A gyászoló család. Pihenj te drága szív, megszűntél dobogni, szerető jóságod nem fogjuk feledni. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesanyánk, nagymamánk, dédikénk MÁRTON JÁNOSNÉ Gáspár Ida. Négy afrikai állam (Niger, Nigéria, Csád és Kamerun) határvidékén fekszik. A vízutánpótlásáról gondoskodó legfontosabb folyók a Chari és a Logone, ezekből származik a tóba érkező víz 90%-a. Tananyag ehhez a fogalomhoz: Afrika politikai földrajza és gazdasága. Gabon, Fogalom meghatározás Nem beszélve arról, hogy a jövőben önöket a korábbinál nagyobb rendszerességgel fogom megkérni arra, hogy amikor a Tesco padjain ülnek, strandpapucsos lábukat ne a pad ülőkéjére tegyék. Ami miatt sem Beninben, sem Ghánában senki nem szólna önökre. Lovas István: Levél Nigéria népénekTárgy: Magyarország kerülendő.

A fogyasztókat, kisvállalkozásokat és civil szervezeteket legkevésbé sem terheli felelősség a magyarok szerint. A lakosság akkor tekintené újra egészségesnek az ország gazdaságát, ha mindenki visszakapná állását saját ismerősei körében, ha új üzletek nyílnának a környéken és ha újra megjelennének hazánkban a turisták Nigéria . bűnügy / 6 napja . Csoportos emberrablás történt egy nigériai főiskolán . Fegyveresek elhurcoltak tizenöt diákot és négy alkalmazottat az északnyugat-nigériai Zamfara állam Mezőgazdasági és Állattudományi főiskolájáról. a legveszélyesebb vizek . Kalózokra vadászik az egyik legkülönlegesebb amerikai.

Lagos lakossága &md

A nigériai Boko Haram egy része hűséget esküdött az Iszlám Államnak. 2021 Az 1960-as években történt nigériai olajszennyezése miatt kell 111 millió dollár kártérítést fizetnie az olajvállalatnak. Az ügyet még 1991-ben indította egy nigériai közösség, azonban a Shell többször is fellebbezett, legutóbb épp 2010-ben, amikor még csak 41 millió dolláros kártérítést szabtak ki rá 17:00, Nigéria-Izland! A két csapat sosem játszott egymással, szó szerint két kultúra nagy találkozása lesz. Szenzsa 2018.06.16: 0 0 58: Gazdaság; Hobbi, szabadidő. Százak kényszerültek menekülni Nigériában a Boko Haram támadása miatt. 2018. december 17. hétfő 06:40. Több száz ember kényszerült elhagyni vasárnap egy települést Nigéria északkeleti részén, miután a Boko Haram nevű terrorszervezet szélsőségesei megtámadták és porig égették. 194 cikk 1/20 oldal

FIATALSÁG, TUDATOSSÁG - Európai légiósainak köszönhetoen tapasztalt a nigériai válogatottFotó: AFP/Ryad Kramdi. A vb csapatai közül a nigériaiak keretének átlagéletkora a legfiatalabb 25,9 évvel, kevéssel előzik meg a franciákat (26) és az angolokat (26,1). Huszonhét év alatti az átlagéletkor a tunéziai válogatottnál is 17,9 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, volt hova fejlődni. Haszon. 2021-08-17. magyar gazdaság gdp turizmus koronavírus válság. A friss negyedéves adat szerint a magyar GDP 17,9%-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-válság első sokkja óriási leállásokat eredményezett a hazai gazdaságban Budapest - Magyarország hat arannyal, hét ezüsttel és hét bronzzal a 15. helyen zárt a tokiói olimpia éremtáblázatán, melyen az Egyesült Államok küldöttsége végzett az élen

Újfundlandi eladó - a wuuff-on található eladó kiskutyák

Úszó haditengerészeti bázis létesül a tengeri kalózkodás

Miért forrong Nigéria? Belföld Rendkívüli Külföld Gazdaság Politika Putyin bajban - Hatalmi harc kezdődött Oroszországban! jan 2, 2021. Mai Rikkancs. Mai Rikkancs - Friss hírek, infók, időjárás, egy helyen! Proudly. magyar gazdaság s&p gdp magyar államadósság. Az S&P hitelminősítő részlegének logója. commons.wikimedia.org. Londoni elemzők: idén nagyot nőhet a magyar gazdaság Lagos, Nigéria - 0,67 font 4. Antananarivo, Madagaszkár - 0,70 font 5. Taskent, Üzbegisztán - 0,71 font 6. Addisz-Abeba, Etiópia - 0,74 font 7. Lome.

Belföld Gazdaság Külföld Reflektor Vélemény Fotógaléria Szép Szó Visszhang Fővárosi Negyed Nyitott mondat Kultúra Bűnügy-baleset Sport Zöldzóna Mozaik 2015. szeptember 22. 2015.09.22. 10:4 OPEC olajkosár Az OPEC olajkosár az OPEC szervezete által meghatározott országok olajárainak súlyozott számtani átlagából kalkulált ár. 1987. január 1-én vezették be. A kosár kitűzött árának felső és alsó határok közötti tartásását az olajtermelés növelésével vagy csökkentésével tudják befolyásolni.. OPEC olajkosá Főoldal Magyar gazdaság Nemzetközi gazdaság Cégvilág Pénz- és Tőkepiac Közélet Vélemény . VG+ . VG+ Podcast VG konferencia Napilap . 404. 404-ES HIBA, AZ OLDAL NEM TALÁLHATÓ! Előfordulhat, hogy egy már nem működő linkre kattintottál vagy rossz címet írtál be, de az is lehetséges, hogy weboldalunk hibás linket tartalmaz Magyarország hat arannyal, hét ezüsttel és hét bronzzal a 15. helyen, Románia pedig egy arannyal és három ezüsttel a 46. pozícióban zárt a tokiói olimpia éremtáblázatán, melyen az Egyesült Államok küldöttsége végzett az élen

OPEC olajkosár Az OPEC olajkosár az OPEC szervezete által meghatározott országok olajárainak súlyozott számtani átlagából kalkulált ár. 1987. január 1-én vezették be. A kosár kitűzött árának felső és alsó határok közötti tartásását az olajtermelés növelésével vagy csökkentésével tudják befolyásolni.. OPEC olajkosár Az OPEC olajkosarát - melyet 1987. Alakul a Debreceni Egyetem labdarúgócsapatának kerete a következő szezonra, ezúttal Oliver Tochukwu érkezéséről számolt be a DEAC honlapja.A 21 éves nigériai futballista az előző idényben a Nyírlugos csapatában nem fukarkodott a találatokkal, tíz megye II.-es bajnokin tizennégyszer köszönt be

Irány Afrika?

Békéscsabai lány lett az idei Miss Bikini győztese. Leopárd mintás, fekete, fehér, kék és piros bikiniben feszítettek a lányok a 44-ik Boglári Szüreti Fesztivál keretében megtartott Miss Bikini 2021 szépségversenyen. A versenyzők rutinosan vonultak az ítészek előtt a szombati megmérettetésen 10. 30. 06:02. Ahogy szombaton a magyarok elleni nyitókörben, úgy kedden Ecuador ellen is a hajrában fordított és nyert Nigéria válogatottja a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon. Hiába vezetett kétszer is a csapat, Nigéria a 79. és a 85. perc között három gólt szerzett. A korosztályban ötszörös. Gazdaság; Könnyű. Egyperces Többeket megöltek és elhurcoltak Nigéria északnyugati részén. 888 29 perce. Kikaptak a veszprémiek - A Nyírgyulaj héttel vezetett, a vége mégis szoros lett. veol 44 perce. A Nova és a Zalaszentiván csapata is kétgólos hátrányból fordított a másodosztályban

Azok után, hogy az első fordulóban csalódást keltő vereségbe szaladt a franciák ellen az Egyesült Államok férfi kosárlabdacsapata, az NBA-sztárokból verbuvált együttes a második, Irán elleni meccsét már roppant símán, nagy pontzuhataggal 120:66-ra megnyerte Nyugdíjasok séta túrájára várja az érdeklődőket a Bánki Donát Természetbarát Egyesület augusztus 11-én, szerdán 9 órakor az autóbusz pályaudvaron. A túrázók Heffler László túravezetővel Úrkút és környékét járják be Mutatjuk a teljes táblázatot! Magyarország hat arannyal, hét ezüsttel és hét bronzzal a 15. helyen zárt a tokiói olimpia éremtáblázatán, melyen az Egyesült Államok küldöttsége végzett az élen Minden eddiginél több, összesen hét csapat vett részt Eperjesen, a negyedszer megrendezett falusi olimpián. A csapatoknak erőt, ügyességet, leleményt kellett bevetniük a feladatok végrehajtásához. Ügyelni kellett a rekeszizmokra is, mert nevetve nehezebb volt gumicsizmát rúgni, tojást roppantani, asszonyt tolni, bottal egyensúlyozni, szalmabálát tolni - hogy néhány. Nigéria megvédte címét, és 1985, 1993, 2007 és 2013 után ötödször nyerte meg az U17-es világbajnokságot Chilében, ahol a döntőben 2-0-ra nyert Mali ellen. A harmadik helyen végző Belgium először szerzett érmet ebben a korosztályban